Δημοσιεύθηκε την

Εγγραφές στο Ολοήμερο για το έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς,

όπως γνωρίζεται στο σχολείο μας λειτουργεί, ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου.

Στο Ολοήμερο Σχολείο οι μαθητές με την επίβλεψη πάντα εκπαιδευτικών, επαναλαμβάνουν, αν χρειαστεί, κομμάτια από την ύλη του πρωινού σχολείου για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, ολοκληρώνουν κάποιες από τις εργασίες τους και ταυτόχρονα ασχολούνται με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, αν διαθέτει εκπαιδευτικός.

Το Ολοήμερο Σχολείο εξυπηρετεί κυρίως τους γονείς που εργάζονται μέχρι αργά, μιας και τα παιδιά παραμένουν σε ένα οικείο και προστατευμένο περιβάλλον. Παρ` όλα αυτά στο Ολοήμερο μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε μαθητής χωρίς κριτήρια.

Και την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας Ολοήμερα τμήματα, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα συγκεντρωθεί.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα τα πρωινά τμήματα όλων των τάξεων θα τελειώνουν στις 13:15. Το πρόγραμμα του ολοήμερου ξεκινά με τη σίτιση (13:20-14:00), συνεχίζεται με μια ώρα μελέτης – προετοιμασίας (14:15-15:00) και ολοκληρώνεται με μια ώρα διδασκαλίας διδακτικού αντικειμένου επιλογής (15:15-16:00).

Επισημαίνουμε ότι το Ολοήμερο δε λειτουργεί ως χώρος φύλαξης των μαθητών. Σε αυτό απασχολείται συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών και ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα, γι` αυτό και η αποχώρηση θα πρέπει να δηλωθεί από την αρχή και να τηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η δυνατότητα αποχώρησης είναι στις 15:00-16:00. Η αλλαγή ώρας αποχώρησης κατά τη διάρκεια της χρονιάς χρειάζεται ειδική άδεια και δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του Ολοήμερου.

Επιπλέον θα πρέπει να επισημάνουμε τη δυνατότητα που έχουν οι μαθητές να έρχονται το πρωί μια ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων, δηλαδή από τις 7:00 π.μ.

(θα πρέπει να έχει γίνει εγγραφή στο ολοήμερο και να δηλωθεί στην αίτηση)

Όσοι από τους γονείς επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο, παρακαλούμε να συμπληρώσουν προσεκτικά την Αίτηση – Δήλωση:

Σε έντυπη μορφή από εδώ ή από το σχολείο (στην ίδια αίτηση μπορούν να γραφούν τα αδέρφια)

Η αίτηση θα πρέπει να έχει παραδοθεί στο σχολείο το αργότερο ως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. Εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής απαιτούν έγκριση από την Α/θμια Εκπαίδευση.

Πάτρα, Μάιος 2022

Η Δ/ντρια του σχολείου

Μαυρόγιαννη Αικατερίνη