Δημοσιεύθηκε την

«Φίλοι και όχι εχθροί στο διαδίκτυο μαζί»

Το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα διαδικτυακά παιχνίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα οι γονείς να δυσκολεύονται να το παρακολουθήσουν. Οι ευκαιρίες της διαδικτυακής ενασχόλησης είναι πολλές, αλλά εξίσου πολλοί είναι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Υπό τη λογική αυτή, το σχολείο μας και συγκεκριμένα το τμήμα Γ2 με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Κατίδου Ελένη, συμμετείχε όλη τη σχολική χρονιά στο δίκτυο Αγωγής Υγείας με θέμα: «Φίλοι και όχι εχθροί στο διαδίκτυο μαζί».

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με τίτλο «Διαδίκτυο… ασφαλώς». Το επιτραπέζιο, το οποίο κατασκευάστηκε από τα παιδιά, συνέβαλε ώστε με έναν παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο να ενημερωθούν οι μαθητές για την ασφάλεια του διαδικτύου και τις «ορθές» ή «λανθασμένες» συμπεριφορές.

Η προσπάθεια αυτή, παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις».