Δημοσιεύθηκε την

Στόχοι του προγράμματος Erasmus “Μόνος ή μοναδικός”

To σχολείο μας αποφάσισε να εμπλακεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας ΚΑ122 για πρώτη φορά και κατάφερε μετά από συνεχή εργασία την έγκριση του προγράμματος από το ΙΚΥ, με βαθμολογία: 91.0/100. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: “Μόνος ή μοναδικός΄” Είμαστε όλοι διαφορετικοί και στηρίζουμε τους μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες!
Οι στόχοι του προγράμματος είναι: 1) Η ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού εκπαιδευτικών και μαθητών ως μέσο αναβάθμισης της διδασκαλίας, αλλά και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των εκπομπών άνθρακα, 2) Κινητικότητα των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς της ΕΕ με στόχο την εκμάθηση νέων μεθόδων και προσεγγίσεων μάθησης, διδασκαλίας και επικοινωνίας που θα τους ενδυναμώσουν. 3) Ανταλλαγή στρατηγικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών μέσω πρόληψης και διαχείρισης συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών και διαχείρισης συναισθημάτων, 4) Κινητικότητα των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς της ΕΕ με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους προς μια συμπεριληπτική εκπαίδευση σύμφωνα με τις διαφοροποιημένες ανάγκες των μαθητών.
Η κινητικότητα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να παρέχει στήριξη σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, οι οποίες αποσκοπούν στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της εκπαιδευτικής ανάπτυξης, της βελτιστοποίησης των νέων μεθόδων διδασκαλίας και των διαχειριστικών ικανοτήτων τους. Παράλληλα η μαθητική κοινότητα θα ωφεληθεί από την εφαρμογή των νέων στρατηγικών σε μαθησιακό επίπεδο και στην ομαλοποίηση των μεταξύ τους σχέσεων μέσω των σχεδίων εργασίας και της ποιότητας των καινοτόμων πρακτικών που θα εφαρμόζονται σε πρακτικό επίπεδο.