Δημοσιεύθηκε την

Δραστηριότητες στο μάθημα των Αγγλικών

Τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 στο σχολείο μας λειτούργησε αίθουσα Αγγλικών, στην οποία από τον Οκτώβριο 2022 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 οι μαθητές/τριες των τμημάτων Δ3, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3 παρακολούθησαν το μάθημα.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

  • Με πολλή διάθεση, φαντασία και δημιουργικότητα, τα παιδιά διακόσμησαν την καινούρια τους αίθουσα.

HALLOWEEN

  • Ενόψει του Halloween οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 ανέλαβαν να διακοσμήσουν την αίθουσα και να διασκεδάσουν κατασκευάζοντας μάσκες.

  • Οι μαθητές του ΣΤ3 έγραψαν άρθρα για την ιστορία και τα έθιμα του Halloween.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  • Οι μαθητές/τριες του Δ3 έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες.

RECYCLING – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

  • Με αφορμή ενότητα του σχολικού βιβλίου της Ε τάξης, οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1, Ε2 συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια δράση ανακύκλωσης στο σχολείο μας.

1ο βήμα: Έμαθαν τι υλικά (paper, glass, plastic, aluminium) και ποιες συσκευασίες μπορούν να ανακυκλωθούν (boxes, bottles, cartons, bags etc)

2ο βήμα: Συγκέντρωσαν στις τάξεις τους συσκευασίες προϊόντων που έφεραν από το σπίτι τους καθώς και αυτές που χρησιμοποιούν καθημερινά στο σχολείο.

3ο βήμα: Τοποθέτησαν μπαταρίες και πλαστικά καπάκια στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν στο ισόγειο του σχολείου. Έριξαν τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν έξω από το σχολείο.

4ο βήμα: Οι μαθητές/τριες επιβραβεύτηκαν για τη δράση τους παίρνοντας ένα αναμνηστικό έπαινο.

Τμήμα Ε1

Τμήμα Ε2

Η εκπαιδευτικός Αγγλικών

Σοφία Πρασσά