Δημοσιεύθηκε την

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Σχολείου μας,


Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως νέος διευθυντής του σχολείου μας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές/τριες και τους γονείς/κηδεμόνες τους ΥΓΕΙΑ και δύναμη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς που βρίσκεται στο κατώφλι της αφετηρίας της!
Η αποστολή ενός δημόσιου σχολείου είναι ν’ αποτελέσει έναν ζωντανό οργανισμό μάθησης και γνώσης, μια δημιουργική κοινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η μάθηση αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι, που οδηγεί στην ανακάλυψη νέων εμπειριών και στη γνωριμία, τόσο με τον εαυτό μας, όσο και με τους άλλους, και γι’ αυτό τα παιδιά μας θα πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται… Στα πλαίσια αυτά, η συνεργασία σχολείου–οικογένειας αποτελεί ισχυρό παράγοντα ομαλής λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας, η οποία πρέπει να στηρίζεται σε πνεύμα καλής προαίρεσης, διάθεσης συνεργατικότητας και σεβασμού στον θεσμικό ρόλο των δύο παραγόντων.
Είναι δεδομένο ότι κάθε δημόσιο δημοτικό σχολείο είναι κι ένας ζωντανός οργανισμός, με ζητήματα ν’ ανακύπτουν καθημερινά και ν’ απαιτούν λύσεις, ένα κοινόβιο όπου συνυπάρχουν και διαβιώνουν τη μισή τους, σχεδόν, ημέρα παιδιά, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό κι απαιτείται καλή οργάνωση και προνοητικότητα, με βασική στόχευση να εμπεδωθεί σε όλους η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιών και να ενισχυθεί/υποστηριχθεί το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών. Με αίσθημα ευθύνης, που αναλογεί στον ρόλο κάθε παράγοντα της σχολικής μας μονάδας, με το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας των σχολείων, καθώς και τη σημαντική συμβολή των γονέων/κηδεμόνων στο έργο αυτό, σας υποδεχόμαστε στην έναρξη του νέου σχολικού έτους 2023–2024, που έχει προγραμματιστεί, όπως γνωρίζετε, για την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 08:30΄.
Την ημέρα αυτή έχει προγραμματιστεί αγιασμός. Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο το χρονικό διάστημα 08:15΄–08:30΄ και θα παραμείνουν στο προαύλιο μέχρι το πέρας του αγιασμού (παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση, καθώς ο ιερέας μάς ενημέρωσε ότι έχει προγραμματίσει επίσκεψη και σε άλλες σχολικές μονάδες και θ’ αρχίσει τον αγιασμό στο σχολείο μας αυστηρά στις 08:30΄).
Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες θα κατευθυνθούν στις αίθουσες διδασκαλίας τους, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπ/κού του κάθε τμήματος. Τα παιδιά της Α΄ τάξης έχουν κατανεμηθεί σε τρία τμήματα, τα ονόματα των οποίων θα έχουμε αναρτήσει αύριο στην ιστοσελίδα του σχολείου και στον πίνακα ανακοινώσεών του.
Ειδικά για τους μαθητές της Α΄ τάξης, για ευνόητους λόγους, θα συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες τους, όπου θα τους υποδεχτούν στον χώρο της εισόδου του διδακτηρίου οι εκπ/κοί των Α1΄, Α2΄ και Α3΄ τμημάτων, με σκοπό τον καταμερισμό τους.
Μετά τον αγιασμό θα υπάρξει μια πρώτη γνωριμία των μαθητών με τον (την) εκπαιδευτικό της τάξης τους και θα γίνει παραλαβή των σχολικών βιβλίων (είναι χρήσιμο τα παιδιά να έχουν μαζί τους κάποια τσάντα για τη μεταφορά τους). Η παραμονή τους την πρώτη ημέρα στο Σχολείο περιλαμβάνει:
Γνωριμία με τον εκπαιδευτικό και συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου
Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
Επίδοση κατάστασης με βασικά σχολικά είδη που απαιτούνται για τη φοίτησή τους. Η αποχώρηση των παιδιών την πρώτη ημέρα λειτουργιας του νέου σχολικού έτους αναμένεται περίπου στις 09:30΄).

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει τμηματικά και θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο πόρτες του προαυλίου, και συγκεκριμένα: οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θ’ αποχωρούν από την είσοδο της οδού Κύπρου, ενώ οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θ’ αποχωρούν από την πλαϊνή είσοδο επί της οδού Λεμεσού.
Από Τρίτη 12–9–2023 και μετά θα εφαρμοστεί κανονικό πρόγραμμα του σχολείου κατά την πρωινή λειτουργία (τα παιδιά θα σχολάνε στις 13:15΄), καθώς και του τμήματος πρωινής ζώνης Ολοήμερου. Το απογευματινό τμήμα Ολοήμερου θα λειτουργήσει κανονικά, με βάση τις προτιμήσεις των γονέων για τη ζώνη αποχώρησής τους (στις 15:00΄ ή στις 16:00΄ κατά περίπτωση).
Όσοι γονείς μαθητών θα χρειαστούν βεβαίωση επίσκεψης στο Σχολείο, ώστε να τους χορηγηθεί από την εργασία τους γονική άδεια, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη διεύθυνση του Σχολείου μας τηλεφωνικά από τις προηγούμενες ημέρες (στο τηλέφωνο 2610424821 ή στο ηλεκτρ. ταχυδρομείο: mail@56dim-patras.ach.sch.gr), ώστε να μην υπάρξει χρονική καθυστέρηση την ημέρα του αγιασμού.
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να επισκέπτεστε ηλεκτρονικά την ιστοσελίδα του σχολείου μας https://56dim-patras-new.ach.sch.gr/, όπου θ’ αναρτούμε σχετικές νεότερες ανακοινώσεις.
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας,
Με την ελπίδα το νέο σχολικό έτος 2023–2024 να κυλήσει ομαλά από υγειονομικής άποψης και η πανδημία που βιώσαμε κατά τα τελευταία χρόνια να αποτελέσει οριστικά παρελθόν και να συζητάμε ως σχολική μονάδα μόνο για θέματα γνωστικής επίδοσης των μαθητών ή παιδαγωγικής αντιμετώπισης της συμπεριφοράς τους, σας καλωσορίζουμε στην αφετηρία του νέου σχολικού έτους με το φωτεινό χαμόγελο των παιδιών και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο!!!

Από τη διεύθυνση του Σχολείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 56ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και ο Διευθυντής του Σχολείου σας εύχονται το σχολικό έτος 2023-2024 να είναι μια ΚΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!